Restaurant Chtipa ksilo

Chersonissos Kreta

Soms kom je op de meest onverwachte plekken een leuke eetgelegenheid tegen. Net buiten het centrum van Chersonissos kwam ik dit bijzondere restaurant tegen waarvan de inrichting misschien nog bijzonderder was.

Restaurant Chtipa Ksilo

Aan een doorlopende weg kwam ik Chtipa Ksilo tegen. Het restaurant trok in eerste instantie vooral mijn aandacht door de inrichting. Die leek meer op een verzameling van museumstukken, dan de gebruikelijke decoratie die je in de meeste restaurants vindt.

Het menu

Het menu van Chtipa ksilo is bijzonder uitgebreid. Mijn advies om verschillende kleine hapjes te pakken en zo je tafel vol te maken. Die zijn erg interessant.
De variatie gaat van vlees naar vis, maar ook veel vegetarische opties. Ook veel lokale lekkernijen. Ik ging voor de gebakken kaasballetjes, chorta, de tigania en de seftelia.

Bezoeken Chtipa Ksilo in Chersonissos

Wil je ook de heerlijke gerechten van Chtipa Ksilo in Chersonissos uitproberen? Neem dan voor de locatie een kijken op hun facebook pagina. Het restaurant heeft, zoals meer restaurants in Griekenland geen website.

 Meer tips

Wil je meer tips voor goede restaurants in Griekenland? Lees dan ook de blog over David Vegera, een restaurant in Diskopiano Kreta  of de recensie van Giannis, mijn lievelingstaverne in Loutraki.

Copy link
Powered by Social Snap