Let’s meet in Thessaloniki

Voor mij is de meest prachtige stad in Griekenland Thessaloniki. Wellicht ben ik een beetje bevooroordeeld, maar de tourleiders van Let’s meet in Thessaloniki zullen het zeker met mij eens zijn. Let’s meet in Thessaloniki verzorgt fietstours door Thessaloniki.

De tourleiders zijn locals die de stad als geen ander kennen. Je krijgt de meeste belangrijke trekpleisters te zien, maar ook de verborgen pareltjes van de stad.
Twee weken terug was ik samen met een collega en 17 leerlingen op studiereis in Thessaloniki en deden we een tour.

De Fietstour

Onder begeleiding van Tourleiders Maria en Dimos en op de fiets leerden onze leerlingen de stad beter kennen. We kozen voor de algemene tour, maar ze hebben ook andere tours zoals de ride and bite tour. Het was onze eerste dag in de bruid van het noorden (zoals de stad ook door de Grieken wordt genoemd) en voor de leerlingen was het heel fijn dat ze op deze manier wegwijs werden gemaakt in de stad.
We bezochten onder andere de Galerius boog, de oude romeinse markt, het Aristotelous plein, de Witte toren.

De Kabani

Het meeste indruk maakte de Kabani markt op onze leerlingen. Een traditionele markt midden in het centrum. Of je nou vlees, vis, groenten wilt. Alles is daar dagvers te krijgen. Toen de leerlingen iets te lang bij de viskraam stonden te kijken, vloog een marktkoopman op hen af en drukte de grootste vis die hij maar kon vinden bij een van de meiden in haar handen. Zij kon de grap wel waarderen en besloot wat selfies te schieten met haar nieuwe vriendje. Juf en de andere meiden wilden ook wel een groepsfoto.
We sloten de tour af met een heerlijk maal bij een traditioneel restaurant. Maar daar vertel ik een ander keer iets uitgebreider over 🙂

Ga je naar Thessaloniki en wil je ook de stad op een leuke originele manier verkennen? Ga dan voor meer informatie naar www.meetinthessaloniki.eu

Copy link
Powered by Social Snap