Chalva Farsalon

Benodigdheden:

Longdrinkglas, pan, houten spatels

Chalva Farsalon

Chalva Farsalon is een type chalva uit de regio van Farsala komt. In andere delen van Griekenland kom je deze Chalva zelden tegen.
Het is een zoetigeheid wat niet moeilijk is te maken, al moet je wel even je koppie erbij houden.

Wil je meer weten over de verschillende Chalva? Lees dan hier mijn blog

manouri

Ingrediënten

  • 3 longdrinkglazen suiker
  • 2 longdrinkglazen maïzena
  • 4 longdrinkglazen water
  • ½ longdrinkglas zonnebloemolie
  • 150 gram amandelen

Bereiding

  1. Doe in een grote bak 2 longdrinkglazen suiker, de maïzena, de zonnebloemolie en het water. Zorg er voor dat het goed in elkaar oplost en dat het niet klontert door het met een garde te mixen.
  2. In een koekenpan brand je de amandelen lichtbruin.
  3. Pak een pan met een goede antiaanbaklaag en giet het derde longdrinkglas suiker er in. Goed blijven roeren dat het wel karamelliseert maar niet aan de pan blijft plakken. Een wokpan is een handige pan voor het maken van Chalva.
  4. Zodra je een donkere caramel hebt, gooi je in één keer je mix van suiker, maizena, zonnebloemolie en water erbij.
  5. Nu blijf je roeren tot het vocht opgelost is. Zorg er wederom om dat het niet aan de pan blijft plakken. Dit is een klusje waar je je spierballen wel voor kunt gebruiken. Naarmate het vocht verdamt , wordt het goedje dikker. Dan is het wellicht handig dat je twee houten spatels gebruikt om te roeren.
  6. Als het vocht bijna vedampt is, voeg je de amandelen toe aan het mengsel.
  7. Als al het vocht is verdampt doe je je mengsel in een ovenschaal. Maak het egal en druk het goed aan. Schuif het vijf minuten onder de gril om het af te maken.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap