Galatopita choris filo

Benodigdheden:

Oven, pan, ovenschaal.

Galatopita choris filo

Dat niet alle Griekse patisserie moeilijk te maken is bewijst de Galatopita wel. Deze is simpel en je maakt er iedereen blij mee.
Letterlijk betekent het melktaart dus je kunt al raden wat het hoofdingredient is.

manouri

Ingrediënten

  • 1,5 liter melk
  • 260 gram suiker
  • 260 gram fijne griesmeel
  • 2 zakjes vanillesuiker (16 gr)
  • Boter
  • Kaneelpoeder
  • Poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smeer een rechthoekige of vierkante grote ovenschaal in met boter.
  3. In een ruime pan warm je de melk, samen met de suiker en de vanillesuiker langzaam op.
  4. Als de suiker is opgelost doe je beetje bij beetje de griesmeel erbij.
  5. Roer alles goed door en langzaam aan zul je zien dat je mengsel dikker wordt. Zorg ervoor dat de bodem niet aanbakt.
  6. Als je mengsel goed dik is geworden, giet je het in de ovenschaal.
  7. Laat je galatopita 45 minuten , totdat hij mooi bruin van boven is, garen in de oven.
  8. Laat hem goed afkoelen, dus minimaal een aantal uren. Snijd je pita in stukken en besprenkel hem met kaneel en poedersuiker.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap