Karotosalata

Benodigdheden:

Rasp, snijdplank, mes, citroenpers, koekenpan

Karotosalata

Wortels klinkt reuze saai toch? Helemaal onterecht want je kunt op een hele simpele manier je wortels hemels laten smaken. Deze Karotosalade, in het Nederlands wortelsalade, is het perfecte bijgerecht. Door de toevoeging van citroen en sinasappel krijgt het een hele andere twist. 

Karotosalata

Ingrediënten

  • 750 gram wortels
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Schil de wortels en kook ze al dente.
  2. Rasp ondertussen de sinaasappelschil.
  3. Pers de sinaasappel en de citroen en leg het sap even apart.
  4. Snijd de wortel in dikke plakjes.
  5. Verwarm in een koekenpan olijfolie en bak de wortel een paar minuutjes.
  6. Giet de citroen- en sinaasappelsap over de wortels en laat ze daarin koken tot de saus is ingedikt.
  7. Doe de wortels in een schaaltje en schep de sinaasappel rasp erdoor.
  8. Laat het wat afkoelen.

Kαλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap