Koolvis in mosterdsaus
Benodigdheden:
Mes, snijdplank, pan, kommetje
Koolvis in mosterdsaus
Grieken houden van stoofpotjes. Het voordeel van stoofpotjes met vis is dat ze maar kort hoeven te garen. Zo ook dit gerecht.
Lekker in combinatie met rijst.

Ingrediënten
- 600 gram witte koolvis, in drie stukken gesneden
- 4 preien
- 4 wortels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 citroenen
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels peterselie
- 1 theelepel oregano
- Zout/peper
- Olijfolie
Bereiding
- Snijd de prei in drie stukken. Gebruik het witte stuk en het licht groene stuk. Snijd de drie stukken door de lengte. Was ze en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Snijd de knoflook fijn en de ui in ringen.
- Schil de wortel in dikke schijven. In een pan met olijfolie bak je de ui en knoflook aan.
- Voeg de prei toe samen met de wortel.
- Bak het geheel voor circa 5 minuten en voeg dan peper/zout en 2 glazen water toe.
- Laat de groenten ongeveer 10 minuten garen.
- Kruid de vis met peper en zout.
- Voeg deze toe aan het eten en laat deze met deksel op de pan twintig minuten mee garen.
- In een bak je meng je oregano, peterselie, het sap van drie citroenen en de mosterd.
- Haal de vis uit de pan.
- Meng de marinade door de groente heen en leg de vis weer bij het eten.
- Laat de saus wat indikken.
Καλή όρεξη!