Griekse boeken in Nederland

diavazo.nl

Hoe het eerste idee ooit is ontstaan om diavazo.nl te beginnen, zal iedere romanticus aanspreken.
Yannis en Saskia leerden elkaar jaren geleden kennen. Yannis is Grieks, Saskia is Nederlands. Ze deelden naast de liefde voor elkaar, nog een liefde. De liefde voor boeken.

Inmiddels zijn ze al een tijdje getrouwd en zijn ze gelukkig met hun zonen. Alleen één ding mistten ze. De mogelijkheid om hun gedachtes over een bepaald boek te kunnen delen. Daaruit ontstond het idee om een boekenwinkel te starten waar men Nederlandse boeken vertaald naar het Grieks kon kopen, en Griekstalige boeken vertaald naar het Nederlands. Daarnaast bedachten ze dat er veel meer mensen zouden moeten zijn, die het lastig vonden dat er zoveel plek in hun koffer in beslag werd genomen door boeken. En believe me, boeken zijn zwaar als je met een lowbudget vliegtuigmaatschappij vliegt.

Diavazo

Inmiddels bestaat deze online boekenwinkel 1 jaar. Diavazo betekent letterlijk vertaald ik lees. Een erg toepasselijke naam voor een boekenwinkel.
Er zijn verschillende doelgroepen die een boek bestellen bij Yannis en Saskia. Het zijn Grieken die een roman willen bestellen, Nederlanders die Grieks willen leren / hun Grieks willen oefenen of mensen die een boek cadeau willen doen. Daarnaast zijn er ook veel verschillende soorten boeken, zoals thrillers, historische vertellingen, kinderboeken, vertalingen, romantiek. Heel divers en voor iedereen wel iets interessants.
Ooit hoop ik mijn eigen kookboek te mogen publiceren. En dan hoop ik uiteraard dat diavazo.nl het boek in haar assortiment opneemt. Wil jij het assortiment van diavazo.nl bekijken en misschien zelfs iets bestellen? Klik dan hier om hun website te bekijken.

Copy link
Powered by Social Snap