Griekse Kerstkoekjes

Griekse kerstkoekjes, onmisbaar in de december maand. In december zul je in ieder Grieks huishouden deze koekjes vinden. Het fijne aan de melomakarona is dat je ze ook mag eten tijdens de vastenperiode, omdat ze veganistisch zijn. Veel moeders nemen de tijd met de kinderen om ze te maken, maar je kunt ze ook vinden in de zacahroplastia. Hun etalages zijn in december prachtig uitgestald. Met kourabiedes en melomakarona.

Griekse kerstkoekjes Kourabiedes

De in poedersuiker gedoopte koekjes zijn echt heerlijk. De belangrijke ingrediënten zijn amandelen, poedersuiker en oranjebloesemwater. Ze zijn niet moeilijk om zelf te maken. Ze hebben wel een heel groot nadeel. Je kunt er niet stiekem van eten. Bij één hap zit je helemaal onder de poedersuiker. Jij, je kleding en alles in een vierkante meter om je heen onder de poedersuiker. Dat is wel het meest kenmerkende van kourambiedes. Het recept om zelf kourabiedes te maken vind je hier.

Melomakarona

Onlangs publiceerde het tijdschrift Lychnari mijn recept van Melomakarona. De in siroop gedrenkte kerstkoekjes zijn typerend voor Griekse kerst. Wederom vegan. De siroop wordt onder andere met kruidnagel, sinaasappel en kaneel geeft smaak aan de siroop. Een belangrijk ingredient voor het deeg is fijn griesmeel.
Wil je zelf melomakarona maken? Bekijk hier dan het recept!

Welk kerstkoekje het lekkerste is? Dat is persoonlijke smaak. Wat zijn jouw favoriete koekjes? Kourambiedes of Melomakarona?

Vasilopita

Als de kerstkoekjes en Melomakarona op zijn, is het tijd om de vasilopita te gaan maken. De nieuwjaarscake wordt in de laatste dagen van december gemaakt. Er wordt een muntje in de nieuwjaarscake verstopt. De vinder heeft een jaar lang geluk! Wil je ook vasilopita maken? Doe dan mee met de online workshop of bekijk het recept.

Copy link
Powered by Social Snap