Ik ga op vakantie

en ik neem mee…..

Als ik op vakantie ga naar Griekenland, heb ik een hele lijst van dingen die ik mee terug wil nemen. Meestal is het voedsel gerelateerd. Maar ik neem niet alleen souvenirs terug uit Griekenland, ik neem ook altijd souvenirs mee naar Griekenland. Typisch Nederlandse dingen. Ook als ik op werkbezoek ga. Grieken waarderen het altijd als je ze iets geeft wat ze aan Nederland herinnert. Wat neem ik zo ie altijd mee naar Griekenland? Ik heb een top 3 gemaakt!

3. Koelkastmagneetjes

Op nummer drie staan de koelkastmagneetjes. Je ziet nog heel vaak in Griekenland dat men een verzameling aan koelkastmagneetjes heeft. De koelkastmagneetjes moeten uiteraard een typisch Nederlands thema hebben. Zo doen de magneetjes met een molentje erop het erg goed, maar ook de grachtenhuisjes van Amsterdam.

2. Klompen

Op nummer twee staan de klompjes. Ik koop altijd een voorraadje klompjes in. Het liefst aan een sleutelhanger. Ik geef ze bv aan de receptie van het hotel waar ik ben, aan de ober van het restaurant waar ik graag kom of een lieve oma waarmee ik in gesprek kom bij een willekeurig busstation.

1. Stroopwafels

Stip op één staan echt de stroopwafels. Grieken zijn er dol op! Stroopwafel uitspreken kunnen ze niet, maar ze vinden ze echt heerlijk! Familie en vrienden vragen altijd of ik die Nederlandse koeken mee neem. Maar ook als ik een zakelijk gesprek heb, neem ik stroopwafels mee als relatiegeschenk.

Neem jij souvenirs mee op vakantie?

Copy link
Powered by Social Snap