Bougatsa tiri

Bougatsa met kaasvulling

Benodigdheden:

Oven, mes, deegmachine, bakplaat, pan, snijdplank

Bougatsa tiri – Bougatsa met kaasvulling

Bougatsa is een echt typisch ontbijt- of lunchgerecht uit Noord Griekenland. Je vindt bougatsa ook in andere delen van Griekenland, maar zoveel keus als in de regio van Thessaloniki vind je elders niet.
De meest bekende bougatsa is de bougatsa met zoete creme vulling. Maar er zijn heel veel andere soorten. Bijvoorbeeld deze Bougatsa met kaasvulling.
In dit recept vind je ook de uitleg hoe je zelf het deeg maakt. Heb je geen tijd om dit zelf te maken? Dan kun je dit het beste vervangen door dun bladerdeeg. Vergelijkbaar als het deeg voor baklava.

Ben je in Athene en wil je lekkere Bougatsa eten. Dan moet je zeker naar Bougatsidiko Thessaloniki. Deze vind je in de wijk Psiri. Lees meer over dit leuke plekje hier.

manouri

Ingrediënten

  • Voor het bougatsa-deeg:
    • 50 gram roomboter
    • 2 theelepels zout
    • 220 ml water
    • 500 gram bloem

    Voor de vulling:

    • 50 gram bloem
    • 40 gram boter
    • 400 ml melk
    • Peper
    • 500 gram half-om-half gehakt
    • 2 rode uien
    • 1 rode paprika
    • 2 theelepels oregano
    • 1 theelepel kruidnagel
    • 2 laurierblaadjes
    • 50 ml witte wijn
    • Zout / peper
    • Olijfolie

    Voor het afwerken van de Bougatsa:

    • 150 gram margarine

Bereiding

    Copy link
    Powered by Social Snap