Brizoles me portokali

Varkenskarbonade met sinaasappel

Benodigdheden:

Mes, snijdplank, koekepan.

Brizoles me portokali

Brizoles portokali is een recpet met varkenskarbonades. Heerlijk in een sinaasappel saus.
De combi van varkensvlees met sinassapel is heerlijk. Deze vind je regelmatig in de Griekse keuken terug.
Probeer dit minder bekend gerecht uit de Griekse keuken. Een leuk idee bijvoorbeeld op de kersttafel.

Ingrediënten

  • 3 schouderkarbonades (varken)
  • 125 ml vers sinaasappelsap (ongeveer 2 sinaasappels)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • ½ citroen
  • Zout / Peper
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Besprenkel de karbonades met zout en peper.
  2. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verwarm in een koekenpan olijfolie. Bak de karbonades aan beetje kanten bruin.
  4. Voeg de knoflook toe en besprenkel de karbonades met oregano.
  5. Blus je vlees af met de witte wijn.
  6. Schenk de sinaasappelsap toe en het sap van een halve citroen.
  7. Zet het vuur wat zachter , leg een deksel op je pan en laat je saus wat indikken.
  8. Lekker met aardappels uit de oven en een Griekse salade.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap