Tigania met pastourma en kip

Benodigdheden:

Pan, mes, snijdplank

Tigania met pastourma en kip

Een aantal jaren geleden at ik in een klein restaurantje in het centrum van Thessaloniki. Daar at ik voor het eerst dit heerlijke gerecht. De combi van kip en pastourma afgeblust met cognac is geweldig.

Pastourma is een gepekeld vlees wat meegenomen is door de Grieken uit klein Azie.

manouri

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 6 champignons
  • 1 theelepel oregano
  • 3 plakjes pastourma
  • Flinke scheut cognac
  • Zout/peper
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes, de paprika in repen, de champignons in plakjes, de ui fijn.
  2. De pastourma snijd je in stukjes.
  3. In een pan warm je de olijfolie bak eerst de paprika en vervolgens de champignons. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
  4. In dezelfde pan verwarm je wat olijfolie en bak je de ui aan, voeg hieraan de kip.
  5. Bak de kip gaar en zorg ervoor dat eventueel vocht uit de pan verdampt.
  6. Je blust het af met een flinke scheut cognac. Roer een paar minuten door het gerecht heen.
  7. Voeg de paprika, oregano, zout/peper, champignons en pastourma toe. Bak alles ongeveer vijf minuten door.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap