Benodigdheden:

Snijplank, mes, pan

Chorta

Chorta is een algemene benaming wat letterlijk grasen betekent. Als je chorta bestelt krijg je in feite het groen van de streek of seizoen. Zo kun je bij het bestellen van chrota vlita (kleine majer) krijgen, spinazie, snijbiet en zelgs paardebloemen. Net wat het seizoen biedt.

Het recept die ik je geef voor deze chorta maken we met wilde spinazie. Deze vind je vaak in Turkse supermarkten. Gooi niet de wortels van de plant weg. Dat is heerlijk.

chorta

Ingrediënten

  • 2 bosjes spinazie met wortel
  • 2 kleine uien
  • ½ citroen
  • 2 theelepels zout
  • Olijfolie

Bereiding

    1. Snijd de wortels van de spinazie af.
    2. Was de spinazie en de wortels goed.
    3. Snijd de uien in halve ringen.
    4. In een wokpan warm je de olijfolie op.
    5. Fruit de uien in de olijfolie.
    6. Doe de wortels in de pan en meng ze met de uien. Doe het zout erbij en laat de wortels van de spinazie al roerend met een spatel half gaar worden.
    7. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de rest van de spinazie toe. Roer regelmatig de spinazie om in de pan.
    8. Als de spinazie gaar is, voeg je als laatst het sap van een halve citroen toe en een scheut olijfolie.

    Καλή όρεξη!

    Copy link
    Powered by Social Snap