Souvlakia

Benodigdheden:

Sateprikkers, mes, snijdplank, kom, bbq

Souvlakia

Het gerecht wat bij ons niet ontbreekt tijdens een bbq. Kies, als je souvlakia maakt, nooit voor mager vlees. Het vlees heeft echt een beetje vet nodig. Anders wordt het vlees taai. Onder de bereidingswijze vind je ook een instructievideo hoe je souvlakia thuis maakt.

Maak er ook zeker tzatziki bij!

courgettefrietjes

Ingrediënten

  • 1 kilo Procureur OF 650 gram speklappen met 650 gram varkenslappen
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Uit 1300 gram vlees riijg je ongeveer 23 souvlakia.
  2. Snijd de speklappen en varkenslappen in blokjes van ongeveer 3 cm. Zorg ervoor dat de stukken ongeveer even dik zijn.
  3. Leg de stukken in een kom en marineer ze met olijfolie, zout en peper.
  4. Rijg de stukken op een sateprikker. Rijg de prikkers om en om met een stuk speklap met een stuk varkenslap.
  5. De souvlakia’s zijn klaar voor de BBQ!

Bekijk ook de video over souvlakia maken hieronder!

Kαλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap