Bougiourdi BBQ

Benodigdheden:

Giouvetsaki of klein ovenschaaltje, snijdplank, mes

Bougiourdi op de BBQ

Een vrij onbekend gerecht uit de Griekse keuken is Bougiourdi. Het is een heerlijke combi van kaas, tomaat een paprika. Je hebt ook nog de keuze uit de pittige en niet pittige variant. Bij ons in de familie kiezen we voor de licht pittige variant.

Je kunt bougiourdi op verschillende manieren maken. Deze variant maak je op de bbq, maar je kunt hem ook in de oven maken of in de pan.

bougiourdi bbq

Ingrediënten

    • 150 gram kefalotiri
    • 1 groene hete peper
    • 3 tomaten
    • Zout
    • Olijfolie
    • Oregano

    Bereiding

    1. Snijd de tomaten in blokjes en de peper in dunne halve ringen.
    2. De kefalotiri snijd je in plakken.
    3. In een vuurvast schaaltje leg je eerst de tomaten en meng deze met wat olijfolie, zout en oregano.
    4. Leg hier boven de hete pepers en daar boven de kefalotiri.
    5. Als je schaaltje een dekseltje heeft, leg je deze er boven op, anders dek je hem af met folie.
    6. Leg het schaaltje in de hete kolen van de bbq en laat deze een kwartier garen.

    Καλή όρεξη!

    Tip: Dit gerecht is warm het lekkerste. Wacht dus niet te lang met het eten ervan.

    Copy link
    Powered by Social Snap