Bougiourdi

Benodigdheden:

Pan, snijdplank, mes

Bougiourdi

Een vrij onbekend gerecht uit de Griekse keuken is Bougiourdi. Het is een heerlijke combi van kaas, tomaat een paprika. Je hebt ook nog de keuze uit de pittige en niet pittige variant. Bij ons in de familie kiezen we voor de licht pittige variant.

Je kunt bougiourdi op verschillende manieren maken. Deze variant maak je in de pan, maar je kunt hem ook in de oven maken of op de bbq.

bougiourdi

Ingrediënten

  • 150 gram feta gebrokkeld
  • 1 rijpe tomaat in kleine stukjes gesneden
  • 2 plakken jonge kaas
  • 1 hete peper
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • Olijfolie om in te bakken

 

Bereiding

  1. Bak de tomaat in de olijfolie en laat het vocht wat verdampen.
  2. Voeg de suiker toe.
  3. Als het tomatenvocht wat verdampt is voeg je het zout en de oregano toe.
  4. Voeg de brokjes feta toe en roer het geheel goed door elkaar.
  5. Laat de feta wat smelten.
  6. Als laatste voeg je stukje bij beetje de jonge kaas toe.
  7. Roer het goed door elkaar.
  8. Als de jonge kaas iets gesmolten is, is de bougiourdi klaar om te serveren.

Καλή όρεξη!

Tip: Dit gerecht is warm het lekkerste. Wacht dus niet te lang met het eten ervan.

Copy link
Powered by Social Snap