Pastitsada

Benodigdheden:

Pan, mes, snijdplank, vergiet

Pastitsada

Een stoofschotel in combinatie met een pasta. Kan het beter worden dan dit?
Dit is een typisch gerecht uit Corfu, waar je de invloeden van de Italiaanse keuken duidelijk terugziet.

Onder de bereidingswijze vind je ook een videoinstructie over het maken van dit gerecht.

manouri

Ingrediënten

  • 1 kilo rundvlees gesneden in blokjes
  • 500 gram dikke holle spaghetti pasta (pastitio)
  • 2 middelgrote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • ½ theelepel komijn
  • 2 eetlepels zoete paprikapoeder
  • 2 eetlepels pikante paprikapoeder
  • Zout/peper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 3 kruidnagels
  • ½ theelepel suiker
  • 250 ml rode wijn
  • 150 ml witte wijnazijn
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. In een pan warm je olijfolie op en daarin bak je het rundvlees aan alle kanten bruin.
  3. Haal het vlees uit de pan met een schuimspaan en leg het in een bord.
  4. In dezelfde pan voeg je nog wat olijfolie toe en bak je op hoog vuur een minuut of twee de knoflook en ui.
  5. Als deze een beetje kleur hebben, voeg je het vlees terug in de pan.
  6. Je voegt alle kruiden toe en de suiker. Roer alles goed door elkaar en blus het af met wijn.
  7. Voeg als laatste de azijn toe.
  8. Roer het nog een keer goed door en laat het geheel circa 2 uur garen op zacht vuur.
  9. Giet er, indien nodig, af en toe een beetje water bij.
  10. Als het eten bijna klaar is dan kook je de pasta.
  11. Giet de pasta af, leg hem terug in de pan en maak het af met wat olijfolie en zout.
  12. Brokkel er wat feta overheen om het af te maken.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap