Courgettefrietjes

Benodigdheden:

theedoek, vergiet, Snijdplank, mes, keukenpapier, koekenpan

Courgettefrietjes

Afgelopen jaren is het echt een hype geworden in de Griekse tavernes. Courgettefrietjes. Het is zo gemaakt, het is lekker…. en omdat het groente is heb je ook een beetje het idee dat het gezond is 🙂

Het fijn aan dit gerecht is dat het niet veel tijd kost. In de zomer is er courgette in overvloed. Een leuke variant op de traditionele frietjes dus.

courgettefrietjes

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • Bloem
  • Zout
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Bereiding

  1. Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1,5 cm en snijd die plakken weer in slierten van ongeveer 1,5 breed.
  2. Doe alle ‘slierten’ in een vergiet en besprenkel ze met zout. Laat minimaal een half uur staan.
  3. Dep de slierten voorzichtig in een theedoek droog.
  4. Verwarm in een pan de zonnebloem olie.
  5. Haal de slierten door de bloem, zorg dat er geen overtollig bloem aan de slierten blijft hangen.
  6. Als de olie heet genoeg is leg je de slierten in de olie. Niet te veel te gelijk. Bak ze ongeveer twee minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Kαλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap