Fakes
Griekse Linzensoep
Benodigdheden:
Pan, mes, snijdplank, vergiet
Fakes – Griekse linzensoep
Dit is wellicht een van de meest gezonde gerechten uit de Griekse keuken. Een bordje met een ijzerbommetje. Deze linzensoep wordt door de Grieken vooral in de winter gegeten en in de vastenperiode. In deze periode wordt er veganistische feta bij de soep gegeten.

Ingrediënten
- 500 gram fijne groene linzen
- 1 grote ui
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 2 theelepels tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- Witte wijnazijn
- Olijfolie
- Oregano
- Zout / peper
Bereiding
- Snijd de tomaten en winterpeen in kleine blokjes.
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- De prei snijd je in fijne halve ringen.
- Kook de linzen in een pan met ruim water voor 5 minuten. Giet ze af en houd ze even apart.
- Verwarm in een soeppan wat olijfolie en bak daar de prei en ui voor een paar minuten.
- Voeg daar vervolgens de knoflook en de winterpeen aan toen en bak nog twee minuten.
- Roer de tomatenpuree door de groente heen.
- Daarna mogen de linzen, de tomaten en de laurier toegevoegd worden en 1,5 liter warm water.
- De soep mag een half uurtje op een zacht vuurtje pruttelen, zonder deksel.
- Voeg 3 eetlepels olijfolie toe, 2 eetlepels azijn, peper, zout en een theelepel oregano.
Καλή όρεξη!