Fasolakia ladera
Benodigdheden:
Pan, mes, snijdplank, rasp.
Fasolakia ladera
Sperzieboontjes is een graag gegeten groente in Griekenland. Maar gewoon in wat water koken, daar houden Grieken niet van. Hierbij de Griekse manier om sperzieboontjes te bereiden.
 Ingrediënten
- 750 gram verse sperziebonen
 - 2 aardappels
 - 2 uien
 - 3 rijpe tomaten
 - ½ theelepel suiker
 - 4 eetlepels peterselie
 - 2 wortels
 - 1 eetlepel tomatenpuree
 - 1 theelepel oregano
 - Olijfolie
 - Feta
 - Zout/peper
 
Bereiding
- Schil de aardappels en ze snijd in blokjes.
 - Snijd de uien en de peterselie fijn.
 - Schil de wortels, snijd ze in halve plakjes.
 - Rasp de tomaten en vang het sap en vruchtvlees op in een kom.
 - Snijd de uiteindes van de sperziebonen af.
 - Verwarm in een pan wat olijfolie en bak daarin ongeveer zes minuutjes de ui, wortel en aardappel.
 - Voeg op het laatst de suiker toe en roer nog een keer door.
 - Voeg de sperziebonen en bak die 10 minuten op hoog vuur mee. Na de tien minuten voeg de tomaat en 350 ml water toe.
 - Zet het vuur laag en laat het eten een half uurtje pruttelen.
 - Als laatste voeg je de oregano, de tomatenpuree, de peterselie, het zout en de peper.
 - Laat het eten nog tien minuten doorkoken. Je eten is klaar als je eten is klaar als de boontjes beetgaar is.
 - Serveer het samen met feta. Als blok erbij of brokkel de feta eroverheen.
 
Καλή όρεξη!