Fasolakia ladera
Benodigdheden:
Pan, mes, snijdplank, rasp.
Fasolakia ladera
Sperzieboontjes is een graag gegeten groente in Griekenland. Maar gewoon in wat water koken, daar houden Grieken niet van. Hierbij de Griekse manier om sperzieboontjes te bereiden.

Ingrediënten
- 750 gram verse sperziebonen
- 2 aardappels
- 2 uien
- 3 rijpe tomaten
- ½ theelepel suiker
- 4 eetlepels peterselie
- 2 wortels
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel oregano
- Olijfolie
- Feta
- Zout/peper
Bereiding
- Schil de aardappels en ze snijd in blokjes.
- Snijd de uien en de peterselie fijn.
- Schil de wortels, snijd ze in halve plakjes.
- Rasp de tomaten en vang het sap en vruchtvlees op in een kom.
- Snijd de uiteindes van de sperziebonen af.
- Verwarm in een pan wat olijfolie en bak daarin ongeveer zes minuutjes de ui, wortel en aardappel.
- Voeg op het laatst de suiker toe en roer nog een keer door.
- Voeg de sperziebonen en bak die 10 minuten op hoog vuur mee. Na de tien minuten voeg de tomaat en 350 ml water toe.
- Zet het vuur laag en laat het eten een half uurtje pruttelen.
- Als laatste voeg je de oregano, de tomatenpuree, de peterselie, het zout en de peper.
- Laat het eten nog tien minuten doorkoken. Je eten is klaar als je eten is klaar als de boontjes beetgaar is.
- Serveer het samen met feta. Als blok erbij of brokkel de feta eroverheen.
Καλή όρεξη!