Gauros Tiganitos

Gebakken Ansjovis

Benodigdheden:

Pan, keukenpapier

Gebakken Ansjovis – Gauros tiganitos

Mijn voorouders komen uit Pontos. Dat is een gebied wat aan de zwarte zee lag. De Grieken uit dat gebied hebben naast hun eigen tradities en cultuur ook een eigen keuken.
Ansjovis is een belangrijke vis in de Pontische keuken. Dat is omdat er erg veel ansjovis in dat gebied was. Mijn overgrootmoeder zei altijd dat er zoveel ansjovis in de zee was, dat als je met een emmer het water inliep de ansjovis vanzelf in je emmer sprong.

 

manouri

Ingrediënten

  • 1 kilo ansjovis
  • Bloem
  • Rode paprikapoeder
  • Zout
  • Peper
  • Citroen
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Bereiding

  1. Spoel de ansjovis onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Je hoeft de ansjovis niet te fileren.
  2. Dep ze droog.
  3. In een bord meng je bloem met rode paprikapoeder, zout, peper.
  4. Haal de ansjovis door de bloem.
  5. In een koekenpan schenk je een flinke bodem met zonnebloemolie.
  6. Als deze op temperatuur is leg je de ansjovis in de pan om ze te bakken. Ze hebben maar een paar minuutjes nodig om mooi krokant te worden.
  7. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Serveer de gauros met citroen.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap