Gebakken mosselen

Benodigdheden:

Pan, zeef, keukenpapier

Gebakken mosselen – midia tiganita

De Griekse keuken kent vele recepten met mosselen. Gezien de enorme kustlijn die Griekenland heeft, is het ook niet verassend dat de variatie aan recepten met vis en zeevruchten zo groot is.

Gebakken mosselen is vooral lekker in de zomer met een lekker wijntje of een glaasje tsipouro.

De hoeveelheid is voor een hoofdgerecht in combinatie met bijvoorbeeld zelf gesneden frietjes. Als je de hoeveelheid aanpast is het uitermate geschikt als mezze.

manouri

Ingrediënten

  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 500gr mosselen (alleen vruchtvlees, geen schelp)
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels bloem
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Meng de bloem met paprikapoeder.
  2. De mosselen rol je door de bloem en leg je in een zeef.
  3. Belangrijk is dat de mosselen droog zijn als je ze door de bloem haalt.
  4. Schud de zeef voorzichtig heen en weer zodat overtollige bloem niet in de olie terecht komt.
  5. Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan.
  6. Als de olie op temperatuur is leg je de mosselen één voor één in de pan. Doe dit echt één voor één zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Doe de pan niet te vol.
  7. Wanneer de mosselen een goudbruin kleurtje hebben gekregen schep je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op wat keukenpapier.
  8. Herhaal dit totdat je alle mosselen hebt gebakken.
  9. Maak het gerecht af door de mosselen te besprenkelen met het sap van een halve citroen.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap