Gegrilde Griekse groenten

Benodigdheden:

Mes, snijdplank, oven, bakplaat, bakpapier

Gegrilde Griekse groenten

Griekse eten zich de zomer vol met courgettes, aubergines en paprika. Het kost niets en o zo gezond tijdens een Griekse zomer.
Ze eten het vaak als hoofdgerecht, maar pas je de hoeveelheid aan, kun je het ook als bijgerecht serveren.

courgettefrietjes

Ingrediënten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgette in tweeën.
  3. Snijd de courgette in wat dikkere plakken in de lengte.
  4. Doe hetzelfde met de aubergine.
  5. Snijd de paprika door vier en verwijder de zaadlijsten.
  6. Leg de groente op een bakpapier op een bakplaat .
  7. Smeer de groenten in met olijfolie en bestrooi ze met de kruiden.
  8. Laat ze een half uur garen in de voorverwarmde oven.

Καλή όρεξη!

Bereiding

  1. Laat de aardappels in schil gaar koken.
  2. Ondertussen bereid je het beslag voor de kabeljauw. In een kom meng je het bier, het water, het meel en de baking powder.
  3. Het meel voeg je beetje bij beetje toe, zodat het niet gaat klonteren.
  4. Laat het beslag even rusten en maak ondertussen de skordalia af.
  5. Doe in een blender de knoflook, de olijfolie, het sap van de citroen, 3 eetlepels kookvocht van de aardappels, het zout en peper en maak er één geheel van.
  6. Als de aardappels gaar zijn ontvel je ze, stop je ze in een kom en prak je ze met een vork fijn.
  7. Voeg de mix uit de blender toe en mix het goed door elkaar. Als laatste doe je nog de lenteuitjes en de bladpeterselie door de skordalia heen.
  8. Belangrijk is dat de kabeljauw die je gaat bakken goed droog is. Het handigste is om verse kabeljauw te gebruiken.
  9. Laat de zonnebloemolie in een diepe pan goed heet worden. Haal vervolgens de kabeljauw stukken door het beslag en hup de pan in!
  10. Als ze aan de onderkant een mooie goudbruine kleur hebben gekregen draai je ze om.
  11. Als ze ook aan de kant de goede kleur hebben gekregen haal je ze uit de olie en laat je ze uitlekken op keukenpapier. Leg per keer maar een paar stukken kabeljauw erin zodat ze ‘de ruimte hebben’.

Kαλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap