Gevulde lange pepers
Benodigdheden:
Snijdplank, mes, kommetje, bakpapier, ovenschaal
Gevulde lange pepers
Deze gevulde lange pepers is een simpel te maken gerecht. Het is een fijn bijgerechtje, maar ik maak dit ook vaak als ik s avonds nog zin heb in een snackje. In Griekenland wordt het ook als een mezedaki gegeten.

Ingrediënten
- 6 lange zoete pepers
- 2 tomaten
- 250 gram feta
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout/peper
Bereiding
- Warm de oven op 200 graden op.
- Maak een snee in de lente van de peper, maar laat 2 cm aan het eind ongesneden.
- Maak ook een snede onder het kroontje.
- Haal de pitjes uit de peper.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- In een kom brokel je de feta.
- Meng de feta met de tomaten, de oregano, de olijfolie en de paprikapoeder.
- Vul de paprika met het mengsel en leg ze in een ovenschaal.
- Bestrooi pepers met wat zout en peper.
- Laat de pepers een half uur garen in de oven.
Καλή όρεξη!