Gevulde lange pepers

Benodigdheden:

Snijdplank, mes, kommetje, bakpapier, ovenschaal

Gevulde lange pepers

Deze gevulde lange pepers is een simpel te maken gerecht. Het is een fijn bijgerechtje, maar ik maak dit ook vaak als ik s avonds nog zin heb in een snackje. In Griekenland wordt het ook als een mezedaki gegeten.

gevulde lange pepers

Ingrediënten

  • 6 lange zoete pepers
  • 2 tomaten
  • 250 gram feta
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout/peper

Bereiding

  1. Warm de oven op 200 graden op.
  2. Maak een snee in de lente van de peper, maar laat 2 cm aan het eind ongesneden.
  3. Maak ook een snede onder het kroontje.
  4. Haal de pitjes uit de peper.
  5. Snijd de tomaten in blokjes.
  6. In een kom brokel je de feta.
  7. Meng de feta met de tomaten, de oregano, de olijfolie en de paprikapoeder.
  8. Vul de paprika met het mengsel en leg ze in een ovenschaal.
  9. Bestrooi pepers met wat zout en peper.
  10. Laat de pepers een half uur garen in de oven.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap