Kotokeftedes
Kipburgers uit de oven
Benodigdheden:
Mes, snijdplank, kom, keukenmachine, koekenpan, oven, bakplaat, bakpapier.
Kotokeftedes
Heerlijke griekse burgers van kippengehakt. Mooie bijkomstigheid, het is zo gemaakt. En lekker uit de oven.
Wil je meer weten over wanneer je nou een gerecht keftedes of keftedakia noemt? Lees dan dit blog.

Ingrediënten
- 500 gram kippengehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 1 paprika
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel rode paprikapoeder
- 3 eetlepels peterselie
- 4 sneeën wit brood
- Olijfolie
- Zout/peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de peterselie en de paprika fijn.
- Snijd de korsten van het brood af.
- Snij de ui en knoflook fijn en bak ze een beetje aan in wat olijfolie.
- In een keukenmachine maal je het brood, de ui en knoflook, de peterselie samen met de kruiden.
- In een ruime kom meng je het gehakt samen met de inhoud van de keukenmachine en de paprika.
- Als laatste meng je het ei erdoor.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Maak de burgers ter grootte van ongeveer je hand.
- Laat de burger circa twintig minuten garen in de oven tot de burgers goudbruin zijn.
- Lekker met Tzatziki
Καλή όρεξη!