Koulouri Thessalonikis

Benodigdheden:

Oven, bakplaat, twee kommen, bakpapier

Koulouri Thessalonikis

Als ik aan Thessaloniki denk, denk ik gelijk aan koulouri. Dat ronde broodje overladen met sesamzaadjes. Heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje.
Wil je meer weten over de prachtige stad Thessaloniki, bekijk dan ook de blog Wat te doen in Thessaloniki.

Griekse aardappels

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 14 gram droge gist
  • 2 theelepels zout
  • 5 theelepels suiker
  • 300 ml lauw water

Om in te dopen:

  • ½ liter water
  • 300 gram sesamzaadjes
  • 3 eetlepels suiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng eerst 300 ml water met de gist, de suiker en het zout. Daarna voeg je de bloem toe.
  3. Kneed tot het een mooie deegbal is geworden.
  4. Laat het deeg in een kom met plastic folie erover rusten. Doe dit ongeveer een uur.
  5. Verdeel je deeg in balletjes van ongeveer 70 gram. Je kunt ongeveer 20 balletjes maken van het deeg.
  6. Strooi een beetje bloem op je werkbank. Dit doe je zodat het deeg niet aan je keukenblad blijft plakken.
  7. Leg op een bakplaat en vel bakpapier.
  8. In een kom meng je ½ liter lauwwarm water met 3 eetlepels suiker.
  9. Een andere kom vul je met de sesamzaadjes.
  10. Pak een balletje en draai hiervan een langwerpig worstje. Kneed de uiteindes aan elkaar zodat je een rondje krijgt.
  11. Dit doop je eerst in de kom met suikerwater en vervolgens haal je het door de sesamzaadjes heen.
  12. Leg je koulouri op je bakplaat.
  13. Als je bakplaat vol is, kunnen de koulouria op 180 graden bakken in de oven. Dit mag ongeveer 20 minuutjes tot ze een mooi goudgeel kleurtje hebben.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap