Melitzanosalata

Benodigdheden:

Mes, snijdplank, kommetje, oven, ovenrooster

Melitzanosalata

Als ik mijn tante in Kilkis bezoek, staat er standaard een melitzanosalata op tafel. Mijn tante weet wel waar ze mij blij mee kan maken.
Zelf melitzanosalata maken is niet moeilijk. En zelf maken is veel lekkerder dan de kant en klare varianten die je soms vindt. Alles wat je nodig hebt is aubergine, olijfolie, citroensap en zout peper. Ik maak het nog af met wat feta erover. Maar als je niet van feta houdt mag je dat eventueel weglaten.

melitzanosalata

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • Wat feta om er overheen te brokkelen
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout / peper
  • 6 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Prik een paar keer met een vork in de aubergines.
  3. Leg de aubergines op een ovenrooster op een bakpapier.
  4. Schuif het ovenrooster in het midden van de oven.
  5. Laat ze minimaal 30 minuten in de oven tot ze goed gaar zijn. Draai ze na 20 minuten om.
  6. Als ze uit de oven zijn trek je het vel eraf. Je kunt dit het beste doen als de aubergine nog warm is. Als hij is agekoeld, laat het vel moeilijker los.
  7. Snijd het vruchtvlees in blokken.
  8. In een schaaltje meng je de olijfolie, zout, peper, citroensap en uitgeperste knoflook.
  9. Meng dit vervolgens met de aubergine. Laat dit minimaal een half uur staan zodat de smaken goed in de aubergine kunnen trekken.
  10. Om het af te maken brokkel je de feta over de aubergine.

 

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap