Kritharato

Benodigdheden:

Snijdplank, mes, schaal, zeef, pan

Kritharato

Veel mensen denken bij het zien van kritharaki dat het rijst is. Kritharaki is echter een pastasoort gemaakt van griesmeel. Deze kritharaki wordt in Nederlandse winkels ook wel orso genoemd.
In Griekenland wordt kritharaki vaak bereid met vlees. Deze variant is echter vegan.

gevulde lange pepers

Ingrediënten

  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • 200 gram orso

Bereiding

  1. Snijd de ui, de courgette, de wortels, tomaten en de paprika in blokjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan. Ikzelf vind het handig om dit gerecht in een wok te maken.
  3. Karameliseer de ui. Bak de wortel ongeveer vijf minuten en daarna ook de paprika en de courgette.
  4. Doe dit tot de groenten nog niet helemaal gaar zijn. Bak de tomaat nog 2 minuten.
  5. Als laatste voeg je de orso toe en bak deze ongeveer in twee minuten goudgeel.
  6. Voeg zout en peper toe.
  7. Voeg water toe tot de orso net onder staat.
  8. Kook de orso gaar. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  9. Roer regelmatig de orso om en voeg zo af en toe wat water bij. Het water moet op het einde verdamd zijn, maar de korrel mag niet heel droog zijn. Let op dat de orso niet op de bodem van de pan blijft plakken.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap