Ochtapodi scharas

Octopus bbq

Benodigdheden:

Bakpapier, kooktouw, mes, snijdplank, oven, ovenschaal

Ochtapodi scharas – Octopus bbq

Octopus is voor mij een van de gerechten die ik het meest associeer met vakantie in Griekenland. Octopus en eten bij het strand is voor mij een topcombi. Sinds een aantal jaren moet ik echter mijn portie octopus delen… met mijn zoontje. Menigeen keek vreemd op toen hij voor het eerst als driejarig jongentje een hele octopus tentakel weg at en daar zichtbaar van genoot. Sindsdien moet ik snel dooreten wil ik ook nog een stukje bemachtigen.
De octopus die je voor dit gerecht gebruikt heeft nog zijn zuignapjes.

Ingrediënten

  • de tentakels van een octopus, circa 1 kilo
  • 1 citroen
  • 100 ml olijfolie
  • 1,5 theelepel oregano
  • 1 eetlepel witte azijn

Bereiding

  1. Leg de octopus in een grote pan.
  2. Vul de pan met water en breng hem aan de kook.
  3. Kook de octopus 10 minuten en giet het water af.
  4. Vul de pan opnieuw met kokend water en breng het samen met de octopus weer aan de kook.
  5. Na 10 minuten giet je het water weer af spoel je de octopus af met koud water en laat je de octopus afkoelen.
  6. Ondertussen maak je de dressing voor de octopus. In een shaker of in een keukenmachine meng je de olijfolie, sap van een citroen, de azijn en de oregano.
  7. Als de octopus klaar is leg je hem even op de bbq.
  8. Laat hem aan alle kanten braden totdat deze van buiten krokant is, en van binnen nog lekker zacht.
  9. Om het gerecht af te maken, gaat de dressing over de octopus.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap