Tiri Saganaki

Benodigdheden:

Koekenpan, mes, snijdplank.

Tiri Saganaki

Tiri saganaki. Gebakken kaas, Goddelijk lekker.In Griekenland gebruiken voor dit gerecht geen feta. Meer geschikt voor dit gerecht zijn harde kazen. Bijvoorbeeld kefalotiri.
Tiri betekent kaas en saganaki verwijst naar de pan waar het van origine in gemaakt werd.
Eet gerecht altijd direct na het maken.

manouri

Ingrediënten

  • 200 gram kefalotiri
  • Bloem
  • Halve citroen
  • Zonnebloemolie

Bereiding

  1. Snijd de kefalotiri in plakken van ongeveer 2 cm.
  2. Houd de kefalotiri een paar seconden onder de koude kraan. En houd hem even vast zodat hij kan uitlekken.
  3. Dompel hem vervolgens in een bordje met bloem. Schud een beetje met de kaas zodat overtollige bloem eraf valt.
  4. Verhit in een antiaanbak koekenpan de zonnebloemolie.
  5. Als deze op temperatuur is bak je de kaas aan beide kanten goudbruin.
  6. Leg de saganaki op een bordje, snijd hem in stukjes en knijp er een beetje citroensap over.
  7. Eet de tiri saganaki warm op.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap