Ochtapodi Ksidato
Octopus in azijn
Benodigdheden:
Mes, snijdplank, pan
Octopus in azijn – Ochtapodi ksidato
Octopus azijn is het gerecht wat je in de zomer eet bij een lekker glaasje tsipouro. Met dit recept kun je hem ook thuis maken. Het is makkelijk te maken gerecht, wat ook lang houdbaar is in de koelkast. Met dit gerecht waan je je weer bij die restaurantje aan zee in Griekenland.
Andere Griekse zomerse gerecht met vis en zeevruchten? Probeer dan bijvoorbeeld Garides saganaki of Bakaliaro sti ladokola .

Ingrediënten
- 3 tentakels van een octopus
- 3 blaadjes laurier
- 5 bolletjes piment
- 150 ml witte wijn azijn + 4 eetlepels azijn
- Olijfolie
- Oregano
- Zout
Bereiding
- Was de tentakels en leg ze in een pannetje.
- Vul het pannetje met water tot de tentakels net onder water staan.
- Voeg daarbij de laurier, het azijn en de bolletjes piment.
- Laat ze op een zacht vuurtje koken. Vanaf het moment dat het water kookt, ongeveer 45 minuten.
- Haal de octopus uit de pan en laat de tentakels afkoelen.
- Snijd ze vervolgens in stukjes.
- Overgiet de octopus met azijn en olijfolie.
- Strooi wat zout en oregano erover.
Καλή όρεξη!