Bamies

Okra in tomatensaus

Benodigdheden:

Snijdplank, mes, pan

Okra in tomatensaus

Dit is echt een groente waar je dol op bent of die je haat. In mijn familie zijn de kampen verdeeld. Mijn neven en nichten hebben er doorgaands een hekel aan. Dat komt omdat we deze in onze familie verbouwden. Okra plukken is geen pretje. De okra heeft kleine onzichtbare haartjes waardoor je jeuk krijgt tijdens het plukken als je je niet goed bedekt. Dan ook nog in combinatie met de warme zomers, geen fijn werk.
In Griekenland gebruiken we de kleine okra soort. Okra is in Nederland niet makkelijk te vinden. De kleine okra-soort vind je in het diepvries vak bij Griekse en Turkse winkels.

gevulde lange pepers

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 500 gram okra
  • 2 eetlepels peterselie
  • 500 ml Tomatensaus 
  • zout/peper/thijm/oregano
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Snijd een ui fijn.
  2. Fruit deze in een pan in wat olijfolie aan.
  3. Voeg de kruiden en peterselie toe aan het gerecht. Roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg de okra (nog bevroren, niet ontdooid) toe.
  5. Giet daarover je tomatensausen een glas kokend water. Belangrijk is dat je niet door de pan roer!
  6. Om alles te laten mengen schud je de pan voorzichtig op en neer. Als je er doorheen gaat roeren, dan breken de okra’s en dan worden ze slijmerig.
  7. Laat je gerecht 30 a 45 minuten koken tot de okra gaar is. 

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap