Pilaf met garnalen

Benodigdheden:

Pan, mes, snijdplank.

Pilaf met garnalen

Griekenland heeft volgens het World Resources Institute 15.147 kilometer aan kustlijn. Daarmee staan in de top 20 van de wereld. Niet gek dan toch dat ze zoveel verschillende recepten hebben met vis en zeevruchten?
Een heel simpel, maar smakelijk recept, is deze met garnalen en rijst.

 

manouri

Ingrediënten

  • 500 gram grote garnalen gepeld
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode parprika
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels peterselie
  • 400 gram rijst, een kleine korrel
  • zout/peper/paprikapoeder
  • olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de paprika, de tomaten in blokjes.
  2. Snijd de peterselie, de ui en de knoflook fijn.
  3. Verwarm in een diepe pan, bijvoorbeeld in een wok, de olijfolie.
  4. Fruit ongeveer twee minuten de ui en de knoflook.
  5. Vervolgens voeg je daar de paprika’s aan toe en bak deze ongeveer nog drie minuten mee.
  6. Als laatste bak je de rijst circa twee minuten mee.
  7. Voeg water aan het gerecht toe, tot de rijst net onder staat. Kook tot het water verdampt is, en de rijst gaar is.
  8. Roer regelmatig met een spatel door het eten zodat de rijst niet de bodem van de pan blijft plakken. Voeg wat water aan het gerecht toe als je ziet dat het water al bijna verdampt is, maar de rijst nog niet gaar is.
  9. Als de rijst nog ongeveer vijf minuten moet koken, voeg je de garnalen, de peterselie en de kruiden aan het gerecht toe. Roer alles goed door elkaar.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap