Pisia Feta

Griekse gebakken broodjes met feta

Benodigdheden:

Koekenpan, vergiet, pan, vork, kom, snijdplan, mes, keukenpapier

Pisia Feta

Griekse gebakken broodjes met feta

Pisia is iets typisch Pontisch. Pontiers zijn Grieken oorspronkelijk afkomstig uit het zwarte zee gebied. Het zijn Grieken met een eigen keuken, eigen dans, eigen dialect.
Iedere keer als ik in het dorp, maakte mijn tante Pisia. Ze maakte ze met twee soorten vullingen. Met aardappel en feta.
Welke het lekkerste is, mag jij bepalen. Uiteraard vind je beide recepten op mijn blog.

Met dit recept maak je ongeveer 15 broodjes

manouri

Ingrediënten

  • 500 ml water
  • 1 theelepel suiker
  • 42 gram verse gist
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 650 gram bloem
  • 300 gram feta
  • Zout / peper

 

Bereiding

  1. Doe het water in een kommetje en brokkel daarin de verse gist.
  2. Meng in een ruime kom (ik gebruik daarvoor een flinke afwasteil) de bloem, de suiker, 2 theelepels zout.
  3. Voeg daar het water met gist bij, beetje bij beetje. Laat het deeg een uur afgedekt rijzen.
  4. In een kommetje brokkel je de feta fijn. Doe er een beetje peper door.
  5. Bestrooi je werkbank met bloem.
  6. Wanneer het deeg klaar is, neem je handpalm vol. Draai een balletje van , druk het plat, en trek het voorzichtig uit elkaar zodat het platter en groter wordt.
  7. In het midden leg je vervolgens 1,5 theelepel van je fetavulling.
  8. Klap het ene uiteinde naar het andere en druk de twee uiteindes aan elkaar vast. Dit gaat makkelijk met een vork. Het moet goed vast zijn, anders kan het broodje open klappen tijdens het bakken.
  9. Leg het broodje op een bebloemd oppervlak.
  10. Maak zoveel mogelijk broodjes met je deeg.
  11. In een koekenpan verwarm je de zonnebloemolie. Zorg dat deze goed warm wordt.
  12. Bak vervolgens je broodjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Leg niet teveel broodjes in een keer in de pan.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap