Trachanas

Benodigdheden:

Pan , maatbeker

Trachanas – Griekse Pontische soep

Ieder Grieks Pontisch kind is opgegroeid met trachana. Het is een kenmerkende soep uit de pontische keuken. Mijn man begrijpt mijn enorme liefde voor deze soep niet. Ik heb inmiddels ook de kinderen liefhebber gemaakt van Trachana. Zij noemen het Fetasoep.

manouri

Ingrediënten

  • 100 gram trachanas gliko
  • 1 liter water
  • 220 gram feta
  • 25 gram roomboter
  • Peper

Bereiding

  1. Breng 1 liter in een soeppan aan de kook.
  2. Voeg hier de trachana aan toe en kook deze een paar minuten mee tot deze zacht wordt.
  3. Pas op dat de trachana niet op de bodem van de pan blijft plakken. Dit kun je voorkomen door voorzichtig door de soep te roeren.
  4. Brokkel de feta door de soep heen.
  5. Voeg hier nog de roomboter aan toe. Roer door de soep heen tot de boter gesmolten is.
  6. Breng het op smaak met wat peper.

 

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap