Sokolatopita
Benodigdheden:
theedoek, vergiet, Snijdplank, mes, keukenpapier, koekenpan
Sokolatopita
Chocolade, wie houdt er nou niet van? Ik ken ze in ieder geval niet 🙂
Alle chocolade liefhebbers zullen erg blij worden van het recept van sokolatopita. Een heerlijke Griekse chocoladetaart. Ga jij hem uitproberen?

Ingrediënten
- 4 eieren
- 20 gram baking powder
- 8 gram vanille suiker
- 350 gram suiker
- 30 gram cacaopoeder
- 300 gram bloem
- 750 ml melk
- 120 gram roomboter
- 300 gram (smelt)chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom de bloem, 30 gram van de cacaopoeder en de baking powder.
- In een andere kom klop je de eieren en voeg je daarna de suiker toe.
- Als deze twee goed gemengd zijn komt de vanillesuiker erbij en 250 ml melk. Smelt de boter en voeg deze tevens toe.
- Beetje bij beetje voeg het bloemmengsel in de tweede kom.
- Iedere keer als je wat bloem toevoegt roer je alles door elkaar.
- Schenk het mengsel in een rechthoekige ovenschaal die je hebt ingevet met boter en vervolgens hebt bestrooid met cacaopoeder.
- Laat de sokolatopita 45 minuten garen in de voorverwarmde oven.
- Als deze gaar is haal je hem uit de oven en snijd je de sokolatopita in stukken.
- Je maakt ook kleine sneetjes met een mes in de stukken. Dat doe je zodat de chocoladesaus straks goed verdeeld wordt.
- In een pan verwarm je 500 ml melk samen met de chocolade en roer je tot het één geheel wordt.
- Giet deze nog heet over de sokolatopita heen.
- Laat de sokolatopita eerst op je werkbank afkoelen en vervolgens minimaal drie uur in de koelkast.
Καλή όρεξη!