Spanakorizo
Benodigdheden:
Mes, snijdplank, pan
Spanakorizo
Grieken dagen niet alle dagen vlees. De term flexitarier is hen echter onbekend. Het is voor Grieks volstrekt vreemd dat je iedere dag vlees eet. Dus waarom daar een aparte term voor bedenken?
De dagen dat ze geen vlees eten, wordt er veel groenten geserveerd. Een populair vegan gerecht is Spanakorizo. Een combinatie van rijst en spinazie.

Ingrediënten
- 1 grote ui
- 5 bosuitjes
- 200 gram paella rijst
- 1 kilo verse bladspinazie
- 3 theelepels tomatenpuree
- Zout / peper
- Olijfolie
Bereiding
- Was de rijst en spinazie. Laat ze uitlekken.
- Snijd de ui en de bosuitjes fijn.
- In een grote pan fruit je de fijngesneden ui in wat olijfolie.
- Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer twee minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en meng deze goed door de rijst.
- Goed blijven roeren zodat de rijst niet aan de pan blijft plakken.
- Voeg de bosuitjes toe.
- Voeg water aan de rijst en laat de rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Kijk op de verpakking voor de juiste verhouding water voor jouw rijst.
- Als de rijst gaar is, voeg je de spinazie toe.
- Goed roeren zodat en de ingrediënten goed gemengd zijn.
- Je gerecht is klaar als je spinazie geslonken is.
Kαλή όρεξη!