Spetsofai

Benodigdheden:

Mes, snijdplank, pan

Spetsofai

Spetsofai is een van de gerechten dat bewijst dat Grieks koken echt niet moelijk hoeft te zijn. Een uitermate geschikt gerecht voor een doordeweekse dag.
Voor dit gerecht heb je Griekse worstjes nodig. Mocht je hier niet aan kunnen komen, dan is worsten van de Poolse winkel een goed alternatief.

Lekker in combinatie met kritharaki of rijst.

feta uit de oven

Ingrediënten

  • 1 kilo Griekse worstjes.
  • 3 paprika’s
  • 1 tomaat
  • 3 kleine uien
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Zout / peper
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 120 ml rode wijn
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de ui in ringen, de tomaat in blokjes en de paprika in reepjes.
  2. De worst doe je in dikke schijfjes snijden.
  3. Fruit de ui in olijfolie.
  4. Voeg de worstjes toe en bak ze op hoog vuur 1 a 2 minuten.
  5. Blus het af met de rode wijn. Laat de alcohol twee minuten verdampen.
  6. Daarna mogen de paprika’s, de tomaat en de kruiden erbij.
  7. Voeg 150 ml water bij.
  8. Sudder het geheel op mattig vuur voor ongeveer 20 minuten.
  9. Als laatste voeg je de tomatenpuree toe.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap