Tiropitakia
Benodigdheden:
Pan, kom, mes, snijdplank.
Tiropitakia
Pita is het Griekse woord voor (hartige) taart. Deze zijn er in allerlei varianten. Tiropitakia zijn het kleine zusje van tiropita. Filo- of bladerdeeg gevuld met feta. Heerlijk als ontbijt, maar ook voor bijvoorbeeld mee te nemen naar een picknick.

Ingrediënten
- 20 bladerdeeg vierkantjes (waarmee je ook appelflappen maakt)
- 1 theelepel peper
- 400 gram feta
- 3 eieren
- sesamzaadjes
Bereiding
- Laat de bladerdeegvierkantjes ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Prak de feta fijn met een vork.
- Voeg daar twee eieren door en de peper. Meng alles goed.
- In een vierkantje leg je in het midden 2 flinke theelepels van de vulling,
- Vouw vervolgens de punten naar binnen toen. Druk het een beetje aan met je vingers.
- Doe dit met alle bladerdeegvierkantjes en leg ze op een ovenplaat met wat ruimte er tussen.
- Klop het overgebleven ei op. Met een kwast smeer de bovenkant van de tiropitakia dun in met het eigeel.
- Bestrooi ze met sesamzaadjes.
- Leg de tiropitakia de oven in en na 20 minuutjes zijn ze klaar.
Καλή όρεξη!