Tiropitakia

Benodigdheden:

Pan, kom, mes, snijdplank.

Tiropitakia

Pita is het Griekse woord voor (hartige) taart. Deze zijn er in allerlei varianten. Tiropitakia zijn het kleine zusje van tiropita. Filo- of bladerdeeg gevuld met feta. Heerlijk als ontbijt, maar ook voor bijvoorbeeld mee te nemen naar een picknick.

 

manouri

Ingrediënten

  • 20 bladerdeeg vierkantjes (waarmee je ook appelflappen maakt)
  • 1 theelepel peper
  • 400 gram feta
  • 3 eieren
  • sesamzaadjes

Bereiding

  1. Laat de bladerdeegvierkantjes ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Prak de feta fijn met een vork.
  4. Voeg daar twee eieren door en de peper. Meng alles goed.
  5. In een vierkantje leg je in het midden 2 flinke theelepels van de vulling,
  6. Vouw vervolgens de punten naar binnen toen. Druk het een beetje aan met je vingers.
  7. Doe dit met alle bladerdeegvierkantjes en leg ze op een ovenplaat met wat ruimte er tussen.
  8. Klop het overgebleven ei op. Met een kwast smeer de bovenkant van de tiropitakia dun in met het eigeel.
  9. Bestrooi ze met sesamzaadjes.
  10. Leg de tiropitakia de oven in en na 20 minuutjes zijn ze klaar.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap