Loupino Thessaloniki,
een review
Ondanks dat ik jaarlijks in Thessaloniki te vinden ben, blijf ik verrast worden.
Dit jaar werd ik door mijn vriendin Mirjam Thoidis meegenomen naar Loupino in het centrum van Thessaloniki.
Gastheer en eigenaar Pantelis
Een goed restaurant heeft niet alleen goed eten nodig. Het heeft ook mensen nodig die hun passie voor het vak kunnen overdragen. Dat geldt zeker voor eigenaar Pantelis die ondanks een goed gevuld restaurant de tijd nam om ons goed te adviseren.
Door zijn advies bestelde ik iets, wat ik nooit had gedacht te gaan bestellen in Griekenland. Namelijk Carpaccio. Waarom? In het algemeen is dit gerecht niets iets wat ik snel bestel. Het is meestal een tegenvaller. De carpaccio die je in het gemiddelde restautant kunt eten in Nederland laat de kwaliteit nogal te wensen over. Pantelis verzekerde ons dat de carpaccio van Loupino van topkwaliteit is. De bereiding gebeurde live voor ons. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit de beste Carpaccio was die ik heb gegeten.
Meer over de stijl van Loupino Thessaloniki
Loupino is een eigentijds restaurant wat de Griekse keuken goed mengt met de moderne wensen. Naast een aantal klassiekers met een moderne twist vind je ook gerechten uit andere Europese landen. Ook vind je er verassende smaakcombinaties die je niet overal terugziet.
Wat aten we nog meer bij Loupino
Eten bestellen in een restaurant wat ik niet ken, vind ik het meest lastige wat er is. Vaak probeer ik te spieken bij de tafeltjes ronddom mij heen. Kijken wat er goed uit ziet. Of ik ga in gesprek met de eigenaar en ga ik af op zijn advies. Vaak bestel ik ook veel te veel omdat ik alles wil proeven. Het liefst bestel ik ook altijd iets erbij wat ik niet eerer gegeten heb.
Gelukkig was ook Mirjam erbij en wist zij wat de specialiteiten zijn van Loupino Thessaloniki. We bestelden naast de carpaccio een heerlijke salade met zeevruchten. Een frisse salade met grote garnalen, inktvis, calamaris, sal, zoete pepers, olijven, cherrytomaatjes en een bijpassende zachte kaas.
Ook bestelden we domatokeftedes (tomatenburgertjes) met een heerlijk yoghurtsausje. Als bijgerecht bestel ik waar ik ook in Griekenland ben, vrijwel altijd frietjes met een kaas. Zelf gesneden is een must.
Hier rechts zie je me helemaal verliefd op een gebakken geitenkaas met een kersenjam. Kaas en jam, Goddelijke combinatie.
Zelf naar Loupino?
Het mag duidelijk zijn dat ik enthousiast ben over Loupino. Ben je in Thessaloniki en wil je zelf een bezoek brengen aan dit prachtige restaurant? Bezoek dan hun website voor meer informatie. Je kunt Loupino ook volgen via hun instagram om meer te zien van hun heerlijke gerechten.
Heb je door deze blog zin gekregen in Grieks eten en ben je ver van Loupino? Bekijk dan de recepten op deze website voor inspiratie.
Heb jij Loupino al eens bezocht? Wat vond jij ervan, laat je reactie achter op deze blog.
,lieverd je bent een ster met een groot hart
Dit waardeer ik zo
I always was concerned in this subject and stock still am, appreciate it for putting up.
I have been surfing on-line more than 3 hours as of late, but I never discovered any attention-grabbing article like yours. It¦s lovely price sufficient for me. Personally, if all webmasters and bloggers made just right content as you did, the internet will likely be a lot more helpful than ever before.
Thankyou for this post, I am a big big fan of this internet site would like to keep updated.
Nice post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Extremely useful info particularly the last part 🙂 I care for such info much. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and best of luck.
Some genuinely interesting info , well written and broadly speaking user genial.
I carry on listening to the reports talk about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i get some?