Loupino Thessaloniki,

een review

Loupino Thessaloniki
Thessaloniki is een schat voor iedere culinaire liefhebber. Het is niet toevallig dat ze in november 2021 door UNESCO benoemd werden als city of Gastronomy.  Moeilijk te kiezen welk restaurant te kiezen in dit culinaire pareltje.
Ondanks dat ik jaarlijks in Thessaloniki te vinden ben, blijf ik verrast worden.
Dit jaar werd ik door mijn vriendin Mirjam Thoidis meegenomen naar Loupino in het centrum van Thessaloniki.
Loupino Thessaloniki
Loupino Thessaloniki

Gastheer en eigenaar Pantelis

Een goed restaurant heeft niet alleen goed eten nodig. Het heeft ook mensen nodig die hun passie voor het vak kunnen overdragen. Dat geldt zeker voor eigenaar Pantelis die ondanks een goed gevuld restaurant de tijd nam om ons goed te adviseren.

Door zijn advies bestelde ik iets, wat ik nooit had gedacht te gaan bestellen in Griekenland. Namelijk Carpaccio. Waarom? In het algemeen is dit gerecht niets iets wat ik snel bestel. Het is meestal een tegenvaller. De carpaccio die je in het gemiddelde restautant kunt eten in Nederland laat de kwaliteit nogal te wensen over. Pantelis verzekerde ons dat de carpaccio van Loupino van topkwaliteit is. De bereiding gebeurde live voor ons. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit de beste Carpaccio was die ik heb gegeten.

Meer over de stijl van Loupino Thessaloniki

Loupino is een eigentijds restaurant wat de Griekse keuken goed mengt met de moderne wensen. Naast een aantal klassiekers met een moderne twist vind je ook gerechten uit andere Europese landen. Ook vind je er verassende smaakcombinaties die je niet overal terugziet.

Wat aten we nog meer bij Loupino

Eten bestellen in een restaurant wat ik niet ken, vind ik het meest lastige wat er is. Vaak probeer ik te spieken bij de tafeltjes ronddom mij heen. Kijken wat er goed uit ziet. Of ik ga in gesprek met de eigenaar en ga ik af op zijn advies. Vaak bestel ik ook veel te veel omdat ik alles wil proeven. Het liefst bestel ik ook altijd iets erbij wat ik niet eerer gegeten heb.

Gelukkig was ook Mirjam erbij en wist zij wat de specialiteiten zijn van Loupino Thessaloniki. We bestelden naast de carpaccio een heerlijke salade met zeevruchten. Een frisse salade met grote garnalen, inktvis, calamaris, sal, zoete pepers, olijven, cherrytomaatjes en een bijpassende zachte kaas.
Ook bestelden we domatokeftedes (tomatenburgertjes) met een heerlijk yoghurtsausje. Als bijgerecht bestel ik waar ik ook in Griekenland ben, vrijwel altijd frietjes met een kaas. Zelf gesneden is een must.
Hier rechts zie je me helemaal verliefd op een gebakken geitenkaas met een kersenjam. Kaas en jam, Goddelijke combinatie.

 

Loupimo Thessaloniki

Zelf naar Loupino?

Het mag duidelijk zijn dat ik enthousiast ben over Loupino. Ben je in Thessaloniki en wil je zelf een bezoek brengen aan dit prachtige restaurant? Bezoek dan hun website voor meer informatie.  Je kunt Loupino ook volgen via hun instagram om meer te zien van hun heerlijke gerechten.
Heb je door deze blog zin gekregen in Grieks eten en ben je ver van Loupino? Bekijk dan de recepten op deze website voor inspiratie.

Heb jij Loupino al eens bezocht? Wat vond jij ervan, laat je reactie achter op deze blog.

Copy link
Powered by Social Snap