Masticha,

een geschenk van moeder natuur

Masticha is in Nederland beter bekend als mastiek. Dit prachtige product van moeder natuur is echter in Nederland nog niet zo heel bekend. Nog niet bekend genoeg wat Nikos en Jeantine betreft. Meer over hun liefde voor elkaar en Masticare vertellen ze in hun persoonlijke verhaal.

“Mijn eerste liefde was niet Nikos, maar Griekenland”

Dertig jaar geleden leerden Nikos en Jeantine elkaar kennen zoals veel Grieks-Nederlandse relaties zijn ontstaan. In het heerlijke Griekse zonnetje, met het geluid van de Griekse zee en de geuren van de Griekse keuken. Er was meteen een klik en dat is altijd zo gebleven.
“Nog voordat ik verliefd werd op Nikos, was ik verliefd op Griekenland.” vertelt Jeantine. “De eerste keer dat ik in Griekenland was, kon ik bijna niet geloven dat mensen zo ontzettend aardig en gastvrij kunnen zijn. Ik kan zo genieten van het land en de mensen. De plaats van de familie in de gemeenschap vind ik belangrijk en mooi te zien”.

Ze namen het besluit om hun leven samen verder vorm te geven in Nederland. Griekenland is echter een onderdeel van hun dagelijks leven. Nikos en Jeantine komen meerdere keren per jaar in Griekenland. Voor werk, maar uiteraard ook voor familiebezoek. Het vaakst gaan ze naar de Peloponessos, waar Nikos vandaan komt.

Hun liefde voor Masticha

Nikos en Jeantine hebben samen een onderneming waarbij ze producten exporteren naar Griekenland. De wens werd steeds groter om ook Griekse producten naar Nederland te brengen. Met name producten met Masticha. Een aantal jaren geleden besloten ze er voor te gaan. Zo ontstond Masticare

Wat is Masticha?

Masticha is in Nederland ook wel bekend onder de naam Mastiek. Masticha is de hars van een boom die op het Griekse eiland Chios groeit. De boom Pistacia Lentiscus Chia, groeit alleen op Chios. Het is een natuurlijke product wat nog op de dag van vandaag met de hand wordt geoogst en verwerkt. Deze manier van oogsten en verwerken staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst. Masticha heeft ook sinds 1997 de Europese beschermde Oorsprongsbenaming.
Masticha wordt veel gebruikt in de Griekse keuken. Zoals bijvoorbeeld in de gerechten Politiko Thessalonikis en Tsoureki. Ook wordt het verwerkt in voedingssupplementen en dagelijkse verzorgingsproducten. Het gebruik van Masticha is in Griekenland is eeuwenoud.

Producten van Masticare

“De missie van Masticare is om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met dit prachtige product van moeder natuur.” vertelt Jeantine. “Mensen zijn gelukkig steeds meer bezig met hun gezondheid en welzijn. Producten met Masticha passen helemaal in deze tijdsgeest.
Masticare biedt een groot assortiment aan producten met Masticha. De masticha zelf die je kunt verwerken in gerechten. Daarnaast zijn er ook producten voor de mondhygiene, voedingssuplementen en persoonlijke verzorging.

De persoonlijke favorieten van Jeanine zijn de dagcreme met mastiek, citrus& aloe, de tandpasta en de oogcreme. Deze en andere producten gebruikt ze dagelijks.
Wil je zelf ook de producten van Masticare uitproberen? Neem dan een kijk op de website van Masticare.

In samenwerking met Masticare

Copy link
Powered by Social Snap