Oud Korinthe,

een verborgen parel op de Peloponessos

Ben je op de peloponessos, vergeet dan zeker niet om een bezoekje te brengen aan Oud Korinthe of zoals Grieken hem noemen Archaia Korinthos.
Oud Korinthe werd opgericht in 700 voor Christus en wordt nog steeds bewoond. Een plek waar je zeker een keer geweest moet zijn.

De relatie tussen de krent en Oude Korinthe

Wist je dat we de Krent en zijn benaming aan deze plaats te danken hebben? Krenten komen oorspronkelijk uit Oud Korinthe. Korinthe werd in het Nederlands verkort tot krent. 
Naast Krenten is Oud Korinthe voornamelijk bekend voor alle oudheden die je ziet. Misschien ken je hem wel van je bijbellessen. Apostel Paulus bracht twee zendingsreizen in de stad. In de brieven aan de Korinthiers (nieuwe testament bijbel) waarschuwde hij de Korinthiers tegen zedenloosheid. De overblijfselen van gebouwen die in de bijbel benoemd worden, zoals een vleeshal en de rechthal die Apostel Paulus moest bezoeken, zijn nog steeds te zien. 

De stad

De stad Oud Korinthe is gesticht in 700 voor Christus. De stad is vernoemd naar een van de zonen van oppergod Zeus. In zijn bloeitijd woonden er zo’n 300.000 mensen en een van de belangrijkste handelssteden van Griekenland.

In 1858 legde een aardbeving van 6.5 op schaal van richter de stad plat. Vijf kilometer werd de start gemaakt aan de bouw van een nieuwe stad. Zo ontstond Korinthos zoals we hem nu kennen.

De stad heeft een archeologisch museum die op je bucketlist moet staan. Naast de overblijfselen van de archeologische stad vindt allerlei voorwerpen van eeuwen terug, mozaiek vloeren en beelden die redelijk in tact zijn gebleven.
Je vindt meer informatie over het museum op hun website.

Oud Korinthe ligt op korte afstand van de steden Korinthos en Loutraki. In die steden valt van alles te beleven. Wil je lekker eten? Bezoek dan bijvoorbeeld Perla Kitchenbar in Loutraki of Ouzeri Giannis. 

Copy link
Powered by Social Snap