Giannis

Ouzeri in Loutraki

Wie mij langer volgt weet dat ik zelf niet snel zal kiezen voor een eetgelegenheid met tafelkleden. De beste restaurants in Griekenland zijn de restaurants waar de familie in de bediening staan en die er voor Nederlandse begrippen er niet al te gezellig zijn. Laat je daar niet door misleiden. Want dan zou je bijvoorbeeld dit geweldige paraltje missen in Loutraki, Ouzeri Giannis. Deze geweldige vistaverna waar we al jaren komen.

Loutraki

Aan de boulevard van het badplaatsje Loutraki vind je Ouzeri Giannis. De zaak bestaat als sinds 1984 en zit altijd vol met Grieken.
Loutraki is een plaatsje wat vooral bekend staat onder de Grieken. Een plaatsje op ongeveer een uur rijden vanaf Athene. Veel Grieken uit Athene kiezen deze plek uit om de drukte van de stad te ontvluchten.
Loutraki, wat vroeger Thermae heettte, staat ook wel bekend als het Spa dorp. Ook heel veel archeologische bezienswaardigheden vind je in de buurt. Maar je kunt er ook goed eten. Zoals bij Ouzeri Giannis.

De reden waarom ik zo weg ben van Ouzeri Giannis in Loutraki is de snelle service, de betaalbare prijzen, de enorme keuze in vis en de prettige bediening. Ook tijdens onze vakantie in februari bezochten we dit restaurant.
Wat je zeker moet bestellen als je hier bent is de inktvis. De hele pijlinktvis. Die moet je zeker proberen.
Wat bestelden we nog meer? De pikilia thalassina (een bord met verschillende soorten zeevruchten en kleine visjes zoals marina) courgette, tirokafteri, kokkels, een Griekse salade en vers gesneden frietjes.

Waar vind je Giannis Ouzeri Loutraki ?

Je vindt Ouzeri Giannis in Loutraki aan de boulevard van Loutraki, Geog. Lekka 3. Je kunt er in de middag eten en in de avond. Je zult zien dat Ouzeri Giannis druk bezocht wordt door Grieken. Hij is het hele jaar open. 
Wil je een een heel ander soort restaurant bezoeken, bekijk dan Perla Kitchenbar in Loutraki. 
Laat je me weten wat je van Ouzeri Giannis vond? 

Copy link
Powered by Social Snap