Tirokafteri

Benodigdheden:

Koekenpan, kom, mes, snijdplank, keukenmachine

Tirokafteri

Tirokafteri is iets wat standaard bij ons op tafel staat bij een bbq. Maar het is ook heerlijk als spread en heerlijk voor op een tosti.
Wil je de witte versie maken? Kijk dan naar het recept van Tirosalata.

manouri

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 1 a 2 hete pepers
  • 400 gram feta
  • 1 theelepel tomatenpuree

Bereiding

  1. Snijd de hete pepers fijn.
  2. Bak het samen met ruim olijfolie in een koekenpan.
  3. In een keukenmachine maal je de feta fijn.
  4. Doe er beetje bij beetje de olijfolie met de hete peper bij. Je doe het beetje bij beetje zodat je het heet maakt naar eigen smaak. Doe je het in één keer dan kan het zijn dat hij te heet wordt. Soms is één peper niet genoeg en heb je een tweede peper nodig. Is afhankelijk van je eigen smaak en hoe heet de peper is.
  5. Als de tirokafteri pittig genoeg is, doe je er nog een theelepel tomatenpuree door.

Copy link
Powered by Social Snap