Auberginerolletjes uit de oven

Benodigdheden:

Oven, kom, mes, snijdplank, oven, ovenschaal.

Auberginerolletjes uit de oven

Met aubergine kun je alle kanten op. Omdat Griekenland het perfecte klimaat heeft voor auberginerolletjes, bestaan er heel veel gerechten met aubergine in de Griekse keuken. Een van mijn favoriete gerechten zijn deze auberginerolletjes. Ze kunnen als hoofdgerecht gegeten worden, maar ook als mezedaki als je de hoeveelheden aanpast.
In de zomer als het het seizoen voor deze veelzijdige groente is, dan zijn gerechten met aubergine het lekkerste.

 

manouri

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 350 gram feta
  • Olijfolie
  • 300 ml Biologische tomatensaus of eigengemaakte tomatensaus
  • Zout/peper
  • 1 theelepel oregano

Bereiding

  1. Haal het kroontje van de aubergines en snijd de aubergines in plakken in de lengte.
  2. Doe ze in een kom met wat water en zout en laat een half uur weken.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Giet de aubergines af en dep ze droog. Leg ze op een bakplaat, smeer ze in met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en laat ze 15 minuten garen in de oven.
  5. In een kom prak je de feta fijn met een vork. Kruid de feta met de oregano en een beetje peper. Roer alles door elkaar.
  6. Als de aubergine klaar is, leg je op het randje twee theelepels feta en je rolt hem helemaal naar binnen toe.
  7. Leg al je rolletjes in een ingevette ovenschaal, dicht tegen elkaar aan.
  8. Giet je tomatensaus erover heen.
  9. Laat de rolletjes 20 minuten garen in de oven.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap