Kotopoulo Stifado

Griekse Kippenstoof

Benodigdheden:

Pan, mes, snijplank

Kotopoulo Stifado

Comfortfood ten top! Deze Griekse stoofschotel met kip. Heerlijk afgeblust met wijn.
Eet je liever rundvlees? Probeer dan deze stifado met rundvlees. Je vindt er ook een instructievideo bij.

courgettefrietjes

Ingrediënten

    • 500 gram sjalotten
    • 6 kippenbouten
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 3 eetlepels witte wijnazijn
    • 2 theelepels suiker
    • 2 theelepels tomatenpuree
    • 100 ml witte wijn
    • 2 laurierblaadjes
    • Olijfolie
    • Zout/peper

    Bereiding

    1. Ontdoe de sjalotten van hun schil.
    2. Verwarm in een pan een beetje olijfolie.
    3. Bak de kip aan alle kanten mooi bruin en leg de kip even apart op een bord.
    4. In dezelde pan bak je de sjalotten aan alle kanten mooi bruin.
    5. Leg de kip terug in de pan en blus af met witte wijn.
    6. Voeg de tomatenblokjes, de knoflook, de suiker, de laurierblaadjes, de azijn en zout peper toe.
    7. In 100 ml water roer je de tomatenpuree.
    8. Voeg deze ook toe aan het gerecht.
    9. Schud de pan voorzichtig op en neer. Probeer een roerlepel zoveel mogelijk te ontwijken zodat de sjalotjes heel blijven.
    10. Sudder het eten op een laag vuur tot de kip gaar is en de saus ingedikt is.

    Kαλή όρεξη!

    Copy link
    Powered by Social Snap