Bakaliaro Ladokola

Benodigdheden:

Bakpapier, kooktouw, mes, snijdplank, oven, ovenschaal

Bakaliaros Ladokola

Kabeljauw is een vissoort die op vele manier bereid kan worden. Deze is een makkelijke manier waarbij weinig mis kan gaan. Smaakvol en het ziet er leuk uit als je bezoek krijgt. 

manouri

Ingrediënten

  • 800 gram kabeljauwfilet
  • 2 kleine courgettes
  • 1 wortel
  • 4 bosuitjes
  • 2 tomaten
  • Zout/peper
  • Olijfolie
  • 4 theelepels citroensap
  • 1 theelepel oregano

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Ontdoe de tomaat van de pitjes en schil de wortel.
  3. Snijd de tomaat, courgette en wortel in blokjes.
  4. Snijd de bosuitjes fijn.
  5. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken.
  6. In een scheutje olijfolie bak je in een koekenpan de groente even aan. Ongeveer vijf minuten.
  7. Kruid de groente met peper, zout en oregano.
  8. Pak leg twee vellen bakpapier op elkaar, doe dit vier keer zodat je vier pakketjes kunt maken.
  9. Verdeel de groenten over de vier pakketjes. 
  10. Leg de kabeljauw op de groente.
  11. Schenk een beetje olijfolie over de vis en peper/zout. 
  12. Schenk 1 theelepel citroensap over de vis bij ieder vispakketje.
  13. Pak de vier uiteinden van het bakpapier bij elkaar en knoop een touwtje om het bakpapier heen.
  14. Leg de pakketjes op een ovenschaal en laat ze een half uur garen in de oven.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap