Bietensalade

Pantzarosalata

Benodigdheden:

Pan, kom, mes, snijdplank.

Bietensalade – Pantzarosalata

Bieten zijn misschien niet de eerste groente waar je aan denkt bij de Griekse keuken. Bieten wordt graag in Griekenland gegeten. Dit recept is mijn favoriet. Deze bietensalade is zo gemaakt en lekker fris.

 

manouri

Ingrediënten

  • 500 gram rode bieten
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • peper naar smaak
  • olijfolie

Bereiding

  1. Schil de bieten en kook ze tot ze beetgaar ze.
  2. Laat ze afkoelen.
  3. Snijd de bieten in dikke plakjes en die weer door vier.
  4. Snijd het teentje knoflook fijn en meng dit samen met de azijn door de yoghurt heen.
  5. In een kom meng je de yoghurt saus samen met de bieten.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap